Rikke Bernberg, Chemical Advisor hos Bureau Veritas

Chemical Advisor hos Bureau Veritas

”Selvom det ikke er klimakrisen, der har været mest i fokus i 2020, er det fortsat vigtigt at huske, at der også kommer en dag i morgen, og hvordan vi ønsker at efterlade morgendagen til generationerne efter os.

Derfor skal vi fejre World Environment Day, da dagen er med til at bevare et fokus på at få reduceret miljø- og klimamæssige påvirkninger verden over og minde os om, hvor vigtigt det er at bidrage, hvor man kan.

Det gør jeg også i mit daglige arbejde, hvor vi blandt andet rådgiver virksomheder om miljømærkning af deres produkter, fordi EU-Blomsten og Svanemærket, Danmarks officielle miljømærker, sikrer at produkter lever op til særlige miljøkrav, tager hensyn til sundhed og er af høj kvalitet.

Da byggeri bidrager med en stor andel til de samlede klimapåvirkninger, ser vi et øget fokus på at dokumentere byggematerialers klimapåvirkning, så vi hjælper producenter med udarbejdelse af miljøvaredeklarationer og livscyklusvurderinger, som dokumenterer, hvilke miljøpåvirkninger produktet og brugen heraf har.

At hjælpe virksomheder med at bidrage til miljøforbedringer, er ikke noget jeg gør, fordi jeg skal, men fordi jeg synes det både er vildt spændende og yderst vigtigt!” - Rikke Bernberg, Chemical Advisor hos Bureau Veritas.

Læs også