Lise Kingo på Bureau Veritas Kick Off Seminar 2020

Femårsstatus på verdensmålene: Lederskab i en fundamentalt ændret verden

I 2015 blev Lise Kingo udnævnt af FN's daværende generalsekretær Ban Ki-moon til CEO & Executive Director for FN's Global Compact, og hun fik dermed en global toppost som bannerfører for integration af bæredygtighed og forretning. En af de vigtigste opgaver for Lise Kingo blev at engagere virksomheder verden over i gennemførelsen af de globale udviklings- og bæredygtighedsmål (SDG), som blev vedtaget i FN’s Generalforsamling senere samme år under ledelse af formand for FNs generalforsamling, Mogens Lykketoft. En mission som i høj grad lykkedes.

Da hun i 2020 efter fem år i spidsen for organisationen gav stafetten videre, blev det til et "farvel til en leder i særklasse", som Global Compact Network Denmark udtrykte det. En leder, som i den grad havde sat sit aftryk i kampen for at forene bæredygtighed og forretning, og som udviklede FN’s Global Compact til verdens største initiativ for ansvarlig forretning med over 10.000 virksomheder og 3.000 organisationer på verdensplan.

Udvnævnelsen til topposten i FN skyldtes ikke mindst hendes ihærdige og succesrige indsats i Novo Nordisk, hvor hun for alvor var med til at sætte bæredygtighed øverst på dagsordenen. Efter mere end 25 år – senest som koncerndirektør med ansvar for Corporate Relations – var hendes indsats blevet bemærket af så mange, at hun blev bedt om at påtage sig den førende rolle for Global Compact-organisationen.

I dag er Lise Kingo medlem af bestyrelsen i den franske medicinalvirksomhed Sanofi, og på Bureau Veritas Kick Off Seminar 2021 fortæller hun om hendes erfaringer omkring den transformation, som verdensmålene inspirerer mange virksomheder verden over til at kaste sig ud i. Er vi på vej mod en ny forretningsmodel? Få svaret den 7. januar 2021!

Lise Kingo, bestyrelsesmedlem Sanofi og tidligere CEO & Executive Director for FN's Global Compact

 

 

Spørgsmål
+45 7731 1000