Ege Carpets gennemfører CSR-audit under COVID-19, Bureau Veritas

News

Ege Carpets gennemfører
CSR-audit under COVID-19

jan. 21 2021

I samarbejde med Bureau Veritas Certification lykkedes det Ege Carpets at gennemføre virksomhedens årlige CSR-audit under hensyntagen til gældende COVID-19-restriktioner.

Da regeringen i slutningen af oktober strammede restriktionerne i forbindelse med COVID-19, besluttede Ege Carpets at lukke dørene for gæster ganske få dage før den årlige CSR-audit, hvor Bureau Veritas Certification skulle gennemføre audit i henhold til DS 49001 på virksomhedens to fabrikker.

Det betød, at den tidligere fysiske audit måtte konverteres til en remote audit, hvor der blev afholdt forskellige teams møder i løbet af blot to dage. Heldigvis har Bureau Veritas Certification mange års erfaringer med remote audits i store dele af verden, og COVID-19 har kun styrket de erfaringer.

”I løbet af ganske kort tid fik vi lagt et nyt program af online møder, så det blev muligt at gennemføre alle de fortrolige medarbejderinterviews, som en CSR-audit i høj grad er baseret på. Produktionsfolkene fik stillet en computer til rådighed, hvor de bare skulle dukke op uden at røre computeren, og så lukkede jeg folk ind og ud af møder på afstand,” fortæller Dorthe Aaboe Kallestrup, CSR Manager hos Ege Group og fortsætter:

”Spørgsmålet var, hvordan man skaber en fortrolig stemning og åbenhed i personlige interviews om emner som arbejdsglæde, sexisme, omstruktureringer og fyringsrunder, når det hele skal foregå online, men det lykkedes! Og der skal i den forbindelse lyde en kæmpe ros til Bureau Veritas’ auditor, Stine Josefsen, der formåede at skabe en positiv og fortrolig stemning over skærmen.”

Stine Josefsen, som er CSR Product Manager og Lead Auditor hos Bureau Veritas Certification, sætter stor pris på de rosende ord og den positive feedback. Hun ligger dog ikke skjul på, at hun allerhelst vil besøge virksomhederne fysisk, når COVID-19 tillader det, da fortrolige medarbejderinterviews er en essentiel del af en CSR-audit, og derfor foretrækker hun at sidde sammen med den person, der interviewes, afslutter Stine.

Læs også