Pieszak_Danmark
Case studies

Det danske fashionbrand Pieszak og Bureau Veritas HSE i stærkt samarbejde
Første danske svanemærkede jeans er på gaden

05.29.17
| 29. maj 2017

Det danske brand Pieszak kunne for kort tid siden fortælle, at de som Danmarks første producent af jeans er blevet tildelt Svanemærket. Dette eftertragtede nordiske miljømærke gives til produkter, der blandt andet overholder strenge krav til kemikalieforbrug, spildevandsrensning samt til arbejdsforholdene i produktionen.

CEO og kreativ direktør hos Pieszak, Henriette Pieszak, initierede ideen om de svanemærkede jeans og bad Bureau Veritas HSE om at bidrage med teknisk indsigt og stå for indhentning af den dokumentation, der kræves for at opnå mærket. Målet med samarbejdet var at udarbejde et produkt, hvor bæredygtighed var indtænkt i hele designets fødekæde uden at gå på kompromis med pasform og kvalitet.

”Vi har arbejdet hårdt med certificeringsprocessen i nogle måneder nu, og jeg er stolt over, at vi som den første jeans-producent kan være med til at løfte dansk mode til et nyt, internationalt niveau inden for bæredygtighed og samtidig påtage os et socialt ansvar. Svanemærket giver så meget mening for mig – det er fortællingen om, at de valg, vi tager i dag, gør en forskel i fremtiden,” - udtaler Henriette Pieszak.

Hertil supplerer Bente Nesting, kemiingeniør hos Bureau Veritas, at en sådan proces normalt tager op til et år, men at Pieszak og produktionsstedet har været godt forberedt, hvilket har forkortet forløbet.

Samarbejdet mellem Pieszak og Bureau Veritas startede tilbage i 2016, hvor Bente Hviid Nesting på vegne af fashionbrandet søgte Miljøstyrelsens tilskudsordning til konsulenthjælp til miljømærkning af tekstiler. Ansøgningen bar frugt, idet der blev bevilget penge til projektet. Bente Hviid Nesting har nu med Pieszaks tildeling af Svanemærket fulgt projektet til dørs. Blandt andet har Bente varetaget dialogen med produktionsstedet og Miljømærkning Danmark – sidstnævnte har ansvaret for Svanemærket i Danmark og er samtidig en uafhængig kontrolinstans i forhold til mærket.

”Der er i løbet af de senere år kommet større og større fokus på bæredygtig mode – og her er Svanemærket et stærkt redskab, fordi det ser på hele produktets rejse og de miljøproblemer, der opstår undervejs, hvilket er til gavn for både mennesker, miljø og jordens ressourcer. Det er glædeligt, at Pieszak har valgt at gå i front, så danske forbrugere nu får mulighed for at vælge svanemærkede jeans,”  - siger Martin Fabiansen, direktør i Miljømærkning Danmark.

Pieszak høstede med sine bæredygtige jeans en nominering til ELLE Style Awards 2017 i kategorien ”Årets CSR-pris”. Et stort tillykke med den flotte nominering.

For yderligere information om Bureau Veritas og vores arbejde med miljømærkning og rådgivning inden for kemi i eksempelvis tekstiler, kontakt venligst Tomas Jørgensen på tlf. +45 7731 1072 eller mail: tomas.jorgensen@bureauveritas.com.

Læs også