Rådgivning i bæredygtighed_beregning af klimaaftryk, Bureau Veritas

Beregning af klimaaftryk

Gennemsigtighed er blevet et anliggende, der haster. Presset fra politisk side er større med blandt andet indførelsen af den nye EU-lovgivning baseret på CSRD. Samtidigt er der en stigende interesse hos forbrugere for CO2-udledning. Så de fleste virksomheder vil gerne styrke deres troværdighed ved blandt andet at kunne dokumentere og kommunikere produkters CO2-aftryk over for kunder.

Der findes forskellige måder at beregne klimaaftryk, og et CO2-regnskab kan laves på både produktniveau og virksomhedsniveau.

Bureau Veritas rådgiver ud fra udbredte standarder, og vi kan udføre beregningerne for jer:

Sådan kan I beregne klimaaftryk

Livscyklusvurdering (LCA)

I får overblik over jeres produkters og processers samlede miljøbelastning, helt fra “vugge til grav”. En livscyklusvurdering er et godt værktøj til at sammenligne produkter på et grundlag, der giver mening for dem. Vi anvender en anerkendt metode til at skabe et meningsfuldt sammenligningsgrundlag.

Få mere at vide om LCA
Se kurser inden for bæredygtighed

Miljøvaredeklarationer (EPD)

En miljøvaredeklaration er offentlig og baseret på en LCA. Med den får I adgang til en anerkendt og betroet platform (fx EPD International eller EPD Danmark), der kan være med til at styrke jeres position i markedet og fremtidssikre produktet.

Få mere at vide om EPD 
Se kurser inden for bæredygtighed

Produkters miljøaftryk (PEF)

Product Environmental Footprint (PEF) kommer til at blive et EU-lovkrav, der skal opfyldes under Green Claims direktivet. Det er skabt af EU for at gøre produkters miljømærkninger mere gennemskuelige for forbrugere og komme greenwashing til livs.

Få mere at vide om PEF
Se kurser inden for bæredygtighed

Brug for os?

Bureau Veritas rådgiver danske og globale virksomheder i beregning af klimaaftryk og især at blive helt klar over, hvad formålet med beregningen er. Det er nemlig væsentligt for at kunne vælge den rette for jer. Tag kontakt, så hjælper vi også jer.

Tomas Jørgensen, Business Developer Sustainability
Telefon: +45 2684 4199 | Mail: tomas.jorgensen@bureauveritas.com

WAKE UP ⏰

Få et ugentligt boost til dit arbejde med bæredygtighed. Vores 4 bæredygtighedseksperter tager hver mandag morgen fat om et højaktuelt emne. Så du kan komme hurtigere til løsningerne.

Tilmeld din email og følg med...