Rådgivning i bæredygtighed_grøn markedsføring, Bureau Veritas

Grøn markedsføring - Hvad må vi?

Grøn markedsføring omfatter alle tænkelige måder at fremhæve aktiviteter, produkter og services som miljø- eller klimavenlige. Virksomheder skal kunne fremlægge dokumentation for de forhold, de fremhæver i deres grønne markedsføring, og må ikke vildlede forbrugere, hverken bevidst eller ubevidst. Sådan lyder regelsættet både i markedsføringsloven, der håndhæves af Forbrugerombudsmanden, samt i flere EU-reguleringer. Overholdes de ikke, kan der blive tale om ‘greenwashing’.

Få dokumentationen i orden

Kravene om dokumentation varierer. De afhænger af typen af påstande, der fremgår i den grønne markedsføring, og hvordan de konkret er formuleret. I nogle tilfælde skal de kunne verificeres af uafhængige parter.

Bureau Veritas kan rådgive virksomheder i grøn markedsføring og sikre den dokumentation, der skal danne grundlag for det. Vi tilbyder eksempelvis:

Livscyklusvurdering (LCA)

Vi gennemgår jeres produkters og processers samlede miljøbelastning, helt fra “vugge til grav”. Så I får et reelt værktøj til at dokumentere miljøpåvirkning.

Sådan kommer I i gang med LCA

Miljøvaredeklarationer (EPD)

Det benyttes især inden for byggeri og er en offentlig deklaration, der baserer sig på en livscyklusvurdering (LCA). Med en EPD kan I få adgang til fx EPD International eller EPD Danmark, der kan være med til at
styrke jeres position i markedet.

Sådan kommer I i gang med en EPD

Produkters miljøaftryk (PEF)

Product Environmental Footprint (PEF) kommer til at blive et EU-lovkrav, der skal opfyldes under Green
Claims direktivet. Det skal blandt andet gøre produkters miljømærkninger mere gennemskuelige for
forbrugere og komme greenwashing til livs.

Få mere viden om PEF

Nervøs for at træde forkert?

Nogle virksomheder holder sig helt fra at kommunikere deres grønne indsatser, fordi de er nervøse for at få bøder. Det betyder, at de i stedet går glip af konkurrencemæssige fordele. Ræk hellere ud til os. Vi kan hjælpe jer med at skabe grundlaget for grøn markedsføring.

Tomas Jørgensen, Business Developer Sustainability
Telefon: +45 2684 4199 | Mail: tomas.jorgensen@bureauveritas.com

WAKE UP ⏰

Få et ugentligt boost til dit arbejde med bæredygtighed. Vores 4 bæredygtighedseksperter tager hver mandag morgen fat om et højaktuelt emne. Så du kan komme hurtigere til løsningerne.

Tilmeld din email og følg med...