Michael Lundgaard Thomsen på Bureau Veritas Kick Off Seminar 2021

Stort potentiale for grøn omstilling hos klassens tunge drenge

Aalborg Portland er den eneste cementproducent i Danmark. Cement bruges primært til beton, som er det mest anvendte byggemateriale i verden.

Aalborg Portland er ejet af det italienske selskab Cementir Holding, som har aktiviteter i hele Europa, Mellem- og Fjernøsten samt USA. Virksomheden er global leder inden for hvid cement og omsatte i 2019 for 1,2 mia. EUR (DKK 9,0 mia.). Virksomheden har ca. 3.000 medarbejdere, heraf 727 i Danmark.

Aalborg Portland har en lang tradition for socialt og miljømæssigt ansvar og har stor fokus på bæredygtig produktion af bæredygtige produkter. Virksomheden oplever en voksende efterspørgsel efter bæredygtige produkter, og i 2020-22 har Cementir afsat ca. DKK 750 mio. til bæredygtighedsinvesteringer, som skal få virksomheden i mål med visionen om en 30% reduktion i CO2-udledning i forhold til 1990 inden 2030.

Michael Lundgaard Thomsen har som formand for regeringens klimapartnerskab for den energiintensive industri været med til at udforme en række anbefalinger til, hvordan også klassens tunge drenge kan være med til at skabe en mere bæredygtig fremtid. Hør mere om Aalborg Portlands indsatser og partnerskabets anbefalinger til regeringen – alt sammen tilsat lidt nordjysk dialekt.

Michael Lundgaard Thomsen, Managing Director, Aalborg Portland og formand for regeringens klimapartnerskab for den energiintensive industri

 

 

Spørgsmål
+45 7731 1000