Dorthe Aaboe Kallestrup - Kick Off Seminar 2020

MODUL 1.A & 1.B
Ege Carpets | Bæredygtighed og verdensmålene

 

Ege Carpets er en del af Ege Group, som producerer kvalitets- og designtæpper med respekt for mennesker og miljø. Gruppen har egne selskaber i ni lande og forhandlere i ca. 50 lande i hele verden, hvor 714 medarbejdere sidste år skabte en omsætning på kr. 1,2 mia.

Virksomheden har ambitiøse mål om at være den tæppeproducent i verden, der er bedst til CSR, og siden Mads Eg Damgaards etablering i 1938, har virksomheden arbejdet med sit ansvar for kunder, medarbejdere og det omgivende samfund. Virksomheden blev certificeret første gang i 1990’erne og har gennem årene arbejdet systematisk og innovativt med bæredygtighed. Som den første tæppeproducent i verden blev virksomheden i 2013 certificeret efter DS 49001 for samfundsmæssigt ansvar.

Kom og hør en række konkrete eksempler på cirkulær økonomi, som virksomheden allerede har implementeret. 100% fornybar energi, tæppebagsider skabt af brugte plastikflasker og garn skabt af brugte fiskenet er udtryk for, at bæredygtighed er indarbejdet i kerneforretningen. Senest er FNs 17 verdensmål blevet omdrejningspunktet i virksomhedens 2030 bæredygtighedsstrategi. Hos Ege Carpets er bæredygtighed lig handling, for som Mads Eg Damgaard engang udtalte: ”Hvis man spytter i hænderne og tager fat, kan alt lade sig gøre”. Det gælder stadig, også omkring CSR. Det behøver faktisk ikke være så svært.

Dorthe Aaboe Kallestrup

Dorthe Aaboe Kallestrup, CSR Manager, Ege Group 

Introduktion ved Stine Josefsen, CSR Product Manager, Bureau Veritas

 

Spørgsmål:
+45 7731 1000