Mikael Thinghuus - Kick Off Seminar 2020

Modul 2.A & 2.B
Royal Greenland som "The North Atlantic Champion" – også inden for bæredygtighed

Royal Greenland leverer vildtfanget fisk og skaldyr af allerhøjeste kvalitet fra Nordatlanten og Arktis til forbrugere over hele verden. Virksomhedens 2.200 medarbejdere omsatte i 2018 for 5,1 mia. kroner, og siden opstarten 1774 har samhandlen med fisk været afgørende for Grøndland og grøndlænderne. Hovedkontoret ligger i Nuuk i Grønland, som er verdens største ø - på størrelse med Frankrig, Spanien, Tyskland, Italien, Storbritannien, Grækenland, Belgien og Danmark tilsammen. Alligevel er her kun 56.000 indbyggere – omtrent som i Horsens.

Skal man forstå Royal Greenland, må man også forstå grønlænderne – og omvendt. Virksomhedens betydning for udviklingen og selvforståelsen kan næsten ikke overdrives, og det samme gælder for ansvaret for Grønlands fremtid. Hermed spiller det bæredygtige fiskeri en helt centralt rolle, som er med til at sikre, at også fremtidige generationer kan nyde godt at det nordlige spisekammer i de kolde farvande mellem Grønland og Canada og Barentshavet.

Samtidigt opvarmes Arktis dobbelt så hurtigt som verdensgennemsnittet og oplever derfor nogle af de mest markante effekter af klimaforandringerne. Dette er en påvirkning, som hverken Royal Greenland eller grønlænderne kan ændre alene, men det kræver et samarbejde på tværs af lande, institutioner og virksomheder. Royal Greenland arbejder strategisk med FNs 17 verdensmål for bæredygtig udvikling, og har implementeret en tredobelt bundlinie, der inkluderer People - Planet – Profit.

Hør mere om Royal Greenlands strategi "The North Atlantic Champion", og den bæredygtige udvikling i Grønland.

Mikael Thinghuus

Mikael Thinghuus, Chief Executive Officer, Royal Greenland

introduktion ved Ole knudsen, Lead auditor, Bureau veritas

 

Spørgsmål:
+45 7731 1000