Nyhed om PFAS, Bureau Veritas

PFAS

PFAS er en fælles betegnelse for ca. 10.000 forskellige kemiske stoffer. De har tilfælles, at de alle indeholder Flour og Carbon. Der anvendes forskellige forkortelser herunder, PFC, PFTE, PFOS, PFOA m.fl. Et brand som teflon hører også under betegnelsen PFAS.

Forbud mod PFAS-stoffer

I EU er man i gang med at forbyde PFAS via REACH forordningen. Dette er primært grundet deres lange nedbrydningstid i miljøet, som resulterer i, at de blandt andet ophober sig i fødekæder.

Der er allerede en række PFAS, som er reguleret og forbudte. Men det helt store forbud af PFAS-stoffer forventes at vare 2-5 år. Dette er behæftet med stor usikkerhed. Du kan læse mere om forbud mod PFAS-stoffer på ECHA's hjemmeside: www.echa.europa.eu/da/hot-topics/perfluoroalkyl-chemicals-pfas

Tilstedeværelse af PFAS

PFAS anvendes til diverse tekniske formål. Det er blandt andet vandafvisende additiver i tekstiler, ’slip-let’ effekter i stegepander og andre fødevarekontaktmaterialer, additiver i smøreolier og -midler samt brandslukningsskum.

I Bureau Veritas HSE kan du få rådgivning til produktsikkerhed, og hvordan du identificerer PFAS i produkter, samt hvordan du kan håndtere kunde- og leverandørforespørgsler.

Kontakt

Peter Bendtsen: peter.bendtsen@bureauveritas.com | +45 6074 9359
Louise Johansen: louise.johansen@bureauveritas.com | +45 5174 1340
Bente Hviid: bente.hviid@bureauveritas.com | +45 4119 0718