Ekstern sikkerhedsrådgivning hos Mercedes-Benz CPH, Bureau Veritas
Case studies

Ekstern sikkerhedsrådgivning hos Mercedes-Benz CPH

03.28.23

Sikkerhedsbarren skal være i top

Mercedes-Benz CPH, forhandler af person- og varebiler, stod i en situation, hvor de ønskede rådgivning til deres håndtering af store højvoltslithiumbatterier. Frank Heide, som er Kvalitets-, Sikkerheds-, og Miljøkoordinator hos Mercedes-Benz CPH fortæller, at

”Vi forventer fra senest 2030 udelukkende at sælge elbiler, men for at nå vores målsætning kræver det, at vi optimerer og sikrer vores processer på området. Vi brugte i den forbindelse en del ressourcer på at diskutere internt, hvordan vi kunne opnå den mest optimale sikkerhed, der afspejlede vores organisation og primære forretningsområder.”

Finde pragmatiske, men effektive løsninger

Mercedes-Benz CPH håndterer deres transport af farligt gods gennem en ”frimængdeberegning”, men eftersom de store højvoltslithiumbatterier overstiger ”frimængden”, havde de behov for at supplere deres kompetencer for at kunne løfte denne opgave bedst muligt, pointerer Frank Heide.

De nye udfordringer omkring håndteringen af de store højvoltslithiumbatterier resulterede i, at virksomheden besluttede sig for, at en ekstern Sikkerhedsrådgiver ville dække deres behov bedst. Det var behovet for et fælles udgangspunkt samt mere effektivitet og sikkerhed på tværs af lokationer, der gjorde, at Mercedes-Benz CPH søgte råd hos Bureau Veritas.

I begyndelsen af samarbejdet fokuserede Bureau Veritas på at implementere deres tilsynsskemaer, da disse gør det muligt for virksomheder at afdække diverse områder inden for farligt gods og –affald. Det ruster ligeledes Mercedes-Benz CPH bedre til diverse problemstillinger i dagligdagen:

”Det gælder om at finde pragmatiske men effektive løsninger, der virker i Mercedes-Benz CPH’s daglige forretning, som er lette at overholde uden at skulle tilføje en masse ekstraarbejde. Og her har jeg oplevet en stærk vilje og lyst til at ville overholde gældende lovgivning, og en absolut lydhørhed over for ændrings- og løsningsforslag.” fortæller Mikkel Schneekloth, Operational Manager Dangerous Goods hos Bureau Veritas, Sikkerhedsrådgiver for Mercedes-Benz CPH.

Et tæt og kontinuerligt samarbejde

I lyset af virksomhedens udbytte, er Mercedes-Benz CPH slet ikke i tvivl om, at det var den rette beslutning at vælge Bureau Veritas som ekstern Sikkerhedsrådgiver på tværs af alle lokationer:

”Vi oplever nu en meget bedre forståelse for håndteringen af lithiumbatterier og processen bag. Det gælder ikke kun for et par stykker af os, men derimod for alle i Mercedes-Benz CPH. Bureau Veritas har fungeret som et dialogværktøj, der har klædt os bedre på til opgaven gennem deres proaktive og løsningsorienterede tilgang.” påpeger Brian Aakær, Parts Manager hos Mercedes-Benz CPH, hvortil han fremhæver:

”Vi er blevet mødt i øjenhøjde, hvor der har været en god forklaring og brugt et letforståeligt sprog, som har gjort tingene nemmere og mere spiselige for vores medarbejdere at arbejde videre med. Det giver ro i maven.”

At få tilkoblet en ekstern Sikkerhedsrådgiver mærkes i alle afdelinger i Mercedes-Benz CPH. På værkstedet er tryghed og sikkerhed ligeledes en gennemgående følelse blandt medarbejderne:

”Vi oplever en effektivisering i dagligdagen, da alle har klare retningslinjer, som vi arbejder ud fra. Kommunikationen i hverdagen er blevet betydeligt nemmere, hvilket også har gjort det ligetil at holde sig compliant med opgaven. Vi har fået en ekspert lige ved røret, hvis spørgsmål skulle opstå.” pointerer Allan Rosenmai Værkstedschef hos Mercedes-Benz CPH.

Tid og overskud til kerneopgaven

Mercedes-Benz CPH har oplevet handling fra start, hvor alle medarbejdere er blevet taget med i processen. Det gode samarbejde har resulteret i, at Mercedes-Benz CPH er trygge i deres håndtering af farligt gods og -affald. De tager arbejdet alvorligt, hvilket har medført et godt samarbejde med gensidig respekt og støtte, understreger Mikkel Schneekloth.

Udfordringer i en travl hverdag tager Mercedes-Benz alvorligt, og eventuelle spørgsmål bliver stillet direkte til Bureau Veritas, der altid står klar til at afklare aktuelle problemstillinger, pointerer Frank Heide:

”Alle virksomheder har sine primære forretningsområder - vores er salg og service af biler. Af den grund er en ekstern Sikkerhedsrådgiver et rigtigt godt supplement til vores egne interne kompetencer.”

 

I videoen kan du høre Frank Heide, Kvalitets-, Sikkerheds-, og Miljøkoordinator, Mercedes Benz CPH og Brian Aakær, Parts Manager, Mercedes-Benz CPH, tale om fordelene ved at have en ekstern Sikkerhedsrådgiver tilknyttet i deres dagligdag.