ISO 27001 er blevet en central del af Ping IT A/S, Bureau Veritas
Case studies

ISO 27001 er blevet en central del af Ping IT A/S

10.02.20
| 1. oktober 2020

Ping IT A/S, som er en international IT-handels- og servicevirksomhed, implementerede i november 2018 et ledelsessystem for informationssikkerhed efter ISO 27001:2013 standarden, som en af de første i sin branche i Danmark. En beslutning de først og fremmest tog for virksomhedens egen skyld, understreger Jesper Villadsen, medstifter og administrerende direktør i Ping IT A/S:

”Vi har ikke implementeret ISO 27001 for vores kunder. Vi har gjort det for os selv. Certificeringen har betydet noget for os som virksomhed og for vores medarbejderne, som nu stolte kan fortælle, hvad vi kan tilbyde vores kunder, og hvad der adskiller os fra vores konkurrenter.”

Jesper Villadsen fremhæver ligeledes, hvordan ISO 27001 skabte en fælles forståelse og et fælles mål for virksomhedens medarbejdere, som alle glædeligt engagerede sig i certificeringsprocessen og var med til at skabe løbende forbedringer i forhold til virksomhedens interne arbejdsgange og -processer.

”Selvom det er en tung proces, så er det også lærerigt, og jeg skal skynde mig at sige, at det er hundrede procent indsatsen værd. At gå igennem hele certificeringsprocessen er en øjenåbner. Man får overblik, styr på virksomheden, bundet de løse ender og får forholdt sig til de forskellige processer,” fortæller Jesper Villadsen og understreger, at Bureau Veritas Certification er en vigtig del af den proces:

”Jeres audits er med til at sikre, at vi kontinuerligt forbedrer os, og derfor ser jeg i den grad Bureau Veritas Certification som en samarbejdspartner og en medspiller, som er med til at gøre os stærkere. Vi har haft en rigtig god dialog hele vejen igennem certificeringsforløbet.”

ISO 27001-certifikatet skiller sig ud

Foruden, at ISO 27001 har styrket Ping IT A/S internt, er Jesper Villadsen også overbevist om, at certifikatet har betydet store konkurrencemæssige fordele for virksomheden, som nu skiller sig ud på en positiv måde, mens konkurrencen i branchen spidser til.

”Vi har, efter vi har fået certificeringen, lukket aftaler og skrevet kontrakter med virksomheder, hvor det er hundrede procent sikkert, at det havde vi ikke før, fordi det er nogle virksomheder, der er rigtig langt med deres interne retningslinjer omkring samarbejdspartnere og måske endda har nedskrevet retningslinjer om, at de kun handler med ISO 27001 certificerede virksomheder,” fortæller Jesper Villadsen.

Han er også sikker på, at virksomheden vil møde endnu flere af disse krav hos kunder i fremtiden, og at det derfor bliver nødvendigt for virksomheder at have dokumentation for sine indsatser – en udvikling, som Jesper Villadsen sætter pris på, idet han mener, certifikater skaber troværdighed.

”Det er vores forventning, at der vil komme større og større krav fra omverden, og det vi arbejder henimod er, at hvis man stadig skal komme i betragtning - også i fremtiden - så skal man vise, man kan andet end bare være den, der byder højest,” fortæller Jesper Villadsen, som heller ikke er i tvivl om, at fremtiden byder på flere ISO-certificeringer for Ping IT A/S:

”ISO 27001 gav bare nogle benefits, vi slet ikke havde set komme, så vi er blevet lidt hooked på det, der hedder ISO-certificeringer, og jeg kunne meget vel forestille mig, at vi kunne finde på at give os i kast med yderligere certificeringer de kommende år.”

Om ISO 27001

Den internationale ISO 27001 standard specificerer kravene til et Information Security Management System (ISMS). Systemet har til formål at sætte virksomheden i stand til at vurdere de risici, den står over for og at implementere de tiltag, der er nødvendige for at beskytte fortrolighed, integritet og fortsat tilgængelighed af information (brand, tyveri, vandskade mv.).

Læs mere om ISO 27001 standarden...

Om Ping IT A/S

Ping IT A/S er en international IT-handels- og servicevirksomhed beliggende i Aalborg, som blev etableret af Jesper Villadsen og Morten Rasmussen i år 2012. Virksomheden implementerede i november 2018 et nyt ledelsessystem for informationssikkerhed efter ISO 27001:2013 standarden, som en af de første i sin branche i Danmark.

Om Bureau Veritas

Bureau Veritas er en af verdens største virksomheder inden for inspektion, klassificering, rådgivning og certificering. Vores kernekompetencer er kvalitet, miljø, arbejdsmiljø, sikkerhed og social ansvarlighed, hvor vi hjælper virksomheder med at fastholde og udvikle deres brands, værdier og forretning.

Vil du høre mere om ISO 27001 standarden?

Kontakt Peter Worck, External Sales Manager & Customer Relations Manager Certification, på telefon (+45) 2250 6708 eller email: peter.worck@bureauveritas.com

Læs også